Laryngitt – symptomer, behandling, årsaker, symptomer

Når det undersøkes, oppdages rødmen i strupehode, noe som er mer uttalt i vokalbåndsregionen. Noen ganger på slimhinnen synlig punktblødning. Ved utviklingen av den inflammatoriske prosessen kan viskøs slim og / eller skorpe av tørket slim bli observert. I kompliserte tilfeller utføres laryngoskopi.

Hos barn må laryngitt (falsk croup) differensieres fra difteri. Difteri, det er sant krupp, er laryngitt forskjellig fra den hos unge pasienter har en plakk på mandlene og omgivende vev, og choking skjer gradvis, på bakgrunn av en høy temperatur, sår hals, økning i cervikale lymfeknuter.

Hos voksne er den differensialdiagnose utført med en første form av tuberkulose, syfilis i det erytem trinnet, erysipelas, tumorer i strupehodet og scleroma – en infeksiøs sykdom forårsaket av bakterien Klebsiella rhinoscleromatis.

Behandling av laryngitt

Før behandling laryngitt, for å eliminere symptomer på akutt inflammasjon, pasienten er foreskrevet en myk modus: stillheten, utelukkelse fra kosten til krydret mat, kald mat, røykeavvenning. En varme komprimering på nakken hjelper. I nærvær av skorper, kan ett gram olje (oliven, fersken og havtorn) helles i strupehodet daglig i 7-10 dager.

Medikamentbehandling av laryngitt (om nødvendig og strengt foreskrevet av en lege) er anti-inflammatorisk terapi (laryngitt antibiotika vanligvis foreskrevet penicillin, fortrinnsvis i form av en spray eller inhalering).

Behandling av falsk croup er i mottak av mukolytiske medikamenter (fortynning av sputum), rikelig drikking av varm melk, legg en varmekompress eller sennep på nakken. En god effekt er gitt ved varme fotbad (3-5 minutter). Det er også nødvendig å sikre god ventilasjon og luftfuktighet i rommet der det syke barnet er. Anfallet av kvelning kan stoppes refleksivt ved å berøre ryggveggens bakvegg med en spatel eller en skje skje. Hvis angrepet av kvelning ikke passerer, må du ringe en ambulanse. På sykehuset for fjerning av et angrep, vil laryngoskopi utføres med behandling av slimhulen under stemmene med vasokonstriktive midler. Hvis dette ikke hjelper, vil de utføre en trakeotomi, det vil si disseksjon av luftrøret.

Prognose for laryngeal

Prognosen med rettidig behandling av pasienten til legen og tidlig behandling av laryngitt er gunstig. Imidlertid går sykdommen i noen tilfeller til et kronisk stadium.

Behandling av kronisk laryngitt

Behandling av kronisk laryngitt er lang og ikke alltid vellykket. Slimhindeendringer i hypertrofisk kronisk laryngitt kan betraktes som en forstadierstilstand.

Hovedmetoden for behandling av kronisk katarrhal laryngitt er inhaling med alkaliske og oljeaktige løsninger. For behandling av kronisk laryngitt hypertrofisk er å fjerne deler av hyperplasi (vekst) av epitelet og andre unormale vev kirurgisk. Dermed er malignitet av cellene av endret larynxvev forhindret. Personer med kronisk hypertrofisk laryngitt har høy risiko for larynx-kreft, og de må være på dispensarrekord.

Behandling av atrofisk laryngitt

Det er ikke nødvendig å bestemme selvstendig hvordan å behandle laryngitt av en atrofisk type. Sørg for å kontakte legen din for å få hjelp. Behandling av atrofisk laryngitt utføres vanligvis ved å utføre alkaliske og oljeaktige inhalasjoner. I nærvær av skorpe og tykk utflod i strupehodet, kan det behandles med en aerosol som inneholder chymotrypsin.

Profylakse av laryngitt

Sammen med behandling av laryngitt behov for behandling av inflammatoriske sykdommer i nese og bihuler, som følge av brudd på pusting negativt påvirke tilstanden av strupehodet. Reduksjon av forekomsten av laryngitt fremmes ved forebygging av forkjølelse og herding.

Laryngitt – symptomer, behandling, årsaker, symptomer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *